Покровські освітяни сумісно з місцевою піцерією організували цикл майстер-класів із приготування піци для школярів. Про це повідомила психологиня Центру професійного розвитку педагогічних працівників Покровської міської ради Інна Талаш. 

Після детальних пояснень школярі спробували приготувати страву самостійно. На кожному етапі приготування дітей підтримували працівники піцерії.

«Діти навчились розкатувати тісто, а потім його начиняти. Ніхто не робив помилок, все робили дуже вправно, швидко та легко», – прокоментував хід навчання працівник піцерії Давід.

Майстер-класи під назвою «Тістопластика. Піца, виготовлена власноруч» проводяться в межах всеукраїнського проєкту.

«Цей проєкт реалізується за підтримки міжнародної гуманітарної організації «Street Child», а також громадської організації «Діалог громад». Він реалізується не тільки на території Донецької області, а й Запорізької, Дніпропетровської – тобто там, де діти знаходяться в зоні ризику бойових дій», – розповіла Інна Талаш. 

Вона зазначила, що проєкт дає дітям змогу спілкуватися один з одним у неформальній обстановці, займаючись цікавою справою. Окрім цього, відбувається психоемоційне розвантаження школярів, у них з’являється відчуття захисту, наповненості, формується позитивний емоційний ресурс, що важливо у воєнний час.

По завершенню майстер-класу кожен учасник отримав у подарунок власноруч виготовлену піцу. На додачу до ароматної страви психологи вручили дітям пам’ятки про ефективні способи самодопомоги при стресі.

Детальніше про майстер-клас з виготовлення піци – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як у Селидовому готують майбутніх чемпіонок зі спортивної аеробіки.