Гродівська громада зараз умовно поділена на три частини: одна окупована, в іншій точаться запеклі бої, з третьої евакуюються люди. Про сьогодення громади розповів начальник Гродівської селищної військової адміністрації Володимир Руденко.

За його словами, керівництво громади намагається підтримати жителів. Гуманітарну допомогу продовжують видавати і тим, хто виїхав, і тим, хто залишився у ще відносно спокійних селах громади. Також планується поступово компенсувати суми, затрачені селянами на оренду житла. Такої допомоги потребують близько 4,5 тисячі осіб.

У Гродівській громаді не залишилось дітей – усі вони евакуйовані, проте продовжує проживати 370 осіб. Здебільшого це жителі Малинівки та Новоекономічного. Також 15 родин мешкають у Миролюбівці. Ситуація в останньому населеному пункті дуже напружена, однак люди відмовляються виїжджати.

Гродівські лікарі приймають своїх пацієнтів дистанційно, а також очно – в Сергіївці та Дніпрі. У громаді працюють дві школи – Новоекономічна та Гродівська, навчання проходить у форматі онлайн.

Усій Україні Гродівська громада більш відома як територія, на якій ЗСУ стримують ворога.

«Досі Гродівка тримається. Там йдуть найжорстокіші бої. Селище практично стерте з лиця землі. Але завдяки тому, що своєчасно були збудовані оборонні споруди, наші хлопці там тримаються. І я думаю, що ворог не пройде, як на параді, швидкими темпами. Далі Гродівки не підуть», – каже Володимир Руденко.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що троє поранених жителів Гродівки, аби врятуватися, пішки пройшли 10 кілометрів до Мирнограда.