Чим нижче температура на вулиці, тим частіше виникає потреба в додатковому обігріві приміщень. У ДТЕК пояснили, як обрати оптимальну модель електрообігрівача, яка найбільше підходить саме для ваших потреб.

При виборі важливо врахувати розміри простору, що потребує обігріву, та рівень енергоспоживання електроприладу. 

Одним з найбільш енергоефективних є конвекторний обігрівач. Він швидко нагріває приміщення, не забруднює повітря та безпечний у використанні. У залежності від обраної моделі такий обігрівач споживає енергію в межах від 0,5 до 1,5 кіловат-години. 

Ідентичний рівень енергоспоживання – від 0,5 до 1,5 кВт∙год – мають інфрачервоні та керамічні обігрівачі.

Керамічний обігрівач накопичує тепло у своїх пластинах та віддає його приміщенню. Сучасні ультратонкі керамічні панелі обігріють приміщення площею від 8 до 15 м². Такі моделі енергоефективні та екологічні: не спалюють кисень, не сушать повітря, не виділяють неприємних запахів або хімічних сполук, а також гарантують пожежну безпеку та виключають можливість опіків.

Інфрачервоним обігрівачем найкраще обігрівати великі кімнати та приміщення з протягами, адже він нагріває не повітря, а предмети, які й віддають тепло.

Використання масляного обігрівача є більш витратним – цей прилад в середньому споживає від 1,5 до 2,5 кВт∙год енергії. Однак його обирають через те, що після вимкнення в кімнаті зберігається накопичене тепло.

Найбільш «прожерливий» – тепловентилятор, він добре обігріває невеликі приміщення, але споживає від 2 до 4 кВт∙год. 

«Таким чином, якщо користуватися обігрівачем щодня по 6 годин протягом місяця, то споживання керамічного, конвекторного чи інфрачервоного складе 90-270 кВт∙год,  масляного – 270-450 кВт∙год, тепловентилятора – 360-720 кВт∙год», – пояснили в ДТЕК.

Також слід пам’ятати, що зменшити витрати на електроенергію допоможуть дії, направлені на збереження тепла: комплексне утеплення будинку, встановлення енергозберігаючих вікон тощо.

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що покровські енергетики ліквідують наслідки негоди та обстрілів.