Кожного дня близько 60 бригад ДТЕК усувають наслідки аварій, спричинених стихією чи ворожими обстрілами. Попри небезпеку, енергетики регулярно працюють у прифронтових населених пунктах. Про роботу свого підрозділу розповів начальник Покровського РЕМ «ДТЕК Донецькі електромережі» Віталій Асіненко. 

«Усі напрямки фронту обстрілюються, і наші хлопці кожного дня туди виїжджають для усунення аварій. У цілому за 9 місяців на Донеччині ми ліквідували 14 тисяч аварій – це близько тисячі енергооб'єктів і повернули світло приблизно 2 мільйонам наших клієнтів», – повідомив начальник Покровського РЕМ.

Додає роботи фахівцям і негода. Зокрема впродовж останніх вихідних надійшло до 30 повідомлень про відсутність електрики. 5 аварійно-ремонтних бригад оперативно спрацювали та повернули світло в оселі. 

Микита Хребтов, електромонтер оперативної виїзної бригади, зазначає, що команди працюють за заявками користувачів. У негоду до них надходить близько 10 таких викликів щоденно.

«Бригада пильщиків після негоди пиляє горіх. Ми приїхали їх допустити, відключили світло, щоб вони безпечно виконували свою роботу. Ось наш рубильник, це запобіжники, установлена накладка, щоб помилково не подати напругу», – пояснює Микита Хребтов.

Начальник Покровського РЕМ Віталій Асіненко підкреслює, що фахівці працюють у режимі 24/7, аби світло було в кожній оселі.

Детальніше про роботу покровських енергетиків – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що комунальники ліквідували наслідки негоди, яка минулими вихідними вирувала в Покровську.