Укрзалізниця та профспілки домовилися з 1 червня 2021 року збільшити на 10% тарифні ставки та посадові оклади залізничникам. Крім того, сторони прийшли згоди, що за умови виконання основних дохідних показників, другий етап підвищення заробітних плат відбудеться вже з 1 жовтня цього року.

Обидва підвищення будуть застосовані до працівників компанії, посадові оклади яких наразі менше 30 тис. грн. Відповідні домовленості закріплені у спільному рішенні про співпрацю та взаєморозуміння, яке підписали в. о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик і лідер Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк.

«Ми усвідомлюємо свою відповідальність за сталу роботу компанії. Саме тому було прийняте рішення підвищити заробітну плату залізничникам, які мали найнижчу оплату та були найменш захищеними. Ми даємо сигнал нашим працівникам, що з величезною повагою ставимося до їх важкої щоденної роботи. Нині головна мета керівництва Укрзалізниці — знайти розумний баланс, при якому зможемо поліпшити життя залізничників та керувати компанією таким чином, щоб досягати якомога вищих фінансових результатів», — наголосив Іван Юрик.

Крім того, керівник Укрзалізниця, висловив сподівання, що зі свого боку профспілки підтримуватимуть політику АТ «Укрзалізниця» й допоможуть спільно відстоювати перед відповідними державними органами влади особливо гострі питання. Серед них: уніфікація тарифів на вантажні перевезення, звільнення від сплати податку на землю залізничного транспорту, акцизного податку на дизельне пальне, зменшення сплати дивідендів у державний бюджет тощо.

Нагадаємо, нове керівництво Укрзалізниці відновило п’ятиденний робочий тиждень для всіх залізничників. Також поновлено виплати, передбачені чинними Галузевою угодою й колективними договорами. Крім того, прийняте рішення щодо підвищення на 25% рівня добових з 1 квітня 2021 року.