Керівництво Укрзалізниці в діалозі з профспілками домовилися з квітня 2021 року відновити п’ятиденний робочий тиждень для всіх працівників. Також товариство ініціює підвищення заробітної плати залізничників на 8% та відновлення соціальних виплат, які було відтерміновано у зв’язку з кризою, спричиненою COVID-19. Такого рішення було досягнуто в процесі перемовин з Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України. Про це повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик на своїй сторінці у Facebook.

«Укрзалізниця — відповідальний роботодавець, який піклується про залізничників. Ми довели це рік тому, коли у простої через карантин вимушено перебувало близько 40% усіх працівників компанії, яким Укрзалізниця продовжувала виплачувати заробітну плату. Ми доводимо це зараз, спрямовуючи зусилля на відновлення ефективної роботи компанії та забезпечення співпраці з профспілками», — повідомив Іван Юрик.

Так, за результатами перемовин з профспілками Укрзалізниця з квітня 2021 року починає виведення всіх працівників компанії на повний п’ятиденний режим роботи. Також у наступному місяці розмір добових витрат на відрядження у межах України для залізничників буде збільшено на 25%.

Окрім того, компанія з 1 квітня відновлює всі соціальні виплати, які передбачені галузевою угодою та колективним договором та які в січні 2021 року були відтерміновані в часі у зв’язку з кризою, спричиненою пандемією COVID-19. Вони здійснюватимуться в декілька етапів та будуть повністю виплачені до кінця червня 2021 року.

З 1 червня 2021 року, в ситуації фінансової стабілізації, АТ «Укрзалізниця» ініціює підвищення заробітної плати залізничникам на 8%.

«Є відкритий та конструктивний діалог із профспілками, є низка прийнятих та взятих на себе зобов’язань з нашого боку так із сторони профспілок. Укрзалізниця вітає таких злагоджений підхід і зобов’язується зробити все можливе задля подолання наслідків кризи, спричиненої COVID-19», — резюмував Іван Юрик.

uz.gov.ua