У Покровській громаді продовжують боротися з наслідками негоди. Сьогодні станом на 14:00 залишалися обірваними 10 високовольтних ліній, 14 тисяч абонентів не мали електрики.

«Бригади працюють і вдень, і вночі. Відучора ми відновили електропостачання в Покровській громаді 12 тисячам наших клієнтів. Узагалі по Покровському регіону в нас знеструмлені 67 високовольтних ліній – це 630 трансформаторних підстанцій і майже 40 тисяч клієнтів», – розповів начальник Покровського РЕМ «ДТЕК Донецькі електромережі» Віталій Асіненко.

Наслідки негоди усувають 25 бригад Покровського РЕМ. Загалом по району на середину дня були знеструмлені 95 населених пунктів.

«Критичну інфраструктуру ми майже всю відновили. Зараз вже відновлюємо лінії, де немає інфраструктури і мало клієнтів. Думаю, кілька днів – і всі наші клієнти вже будуть з електропостачанням», – розповів керівник Покровського РЕМ.

Продовжують боротьбу з наслідками негоди і комунальні служби Покровська.

«Роботи ведуться, і з кожною годиною аварійних напрямків стає все менше й менше», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

За його словами, станом на 15:00 всі котельні працювали від електромережі, окрім двох – Nº10 та Nº4 – які залишалися підключеними до генераторів. Від міських генераторів також заживлені вежі мобільного оператора, тому проблеми з електрикою не вплинули на мобільний зв’язок.

Попри міні-блекаут, не залишилось місто без води і водовідведення.

«У нас цілодобово працюють бригади електриків – у ручному режимі забезпечують роботу каналізаційних насосних станцій, на які йде навантаження. Також у нас працюють через генератори пункти роздачі води», – розповів директор КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік.

Після підключення насосних станції до електроживлення воду зможуть подавати централізовано.

У Покровську також продовжували працювати двірники – посипали тротуари, а комунальна техніка приводила до ладу дороги.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що енергетики ДТЕК Донецькі електромережі у складних умовах продовжують відновлювати електропостачання осель та населених пунктів, знеструмлених через негоду. Також повідомлялося, у якій послідовності ведуться ремонтні роботи.