У Покровському районі без світла залишаються 95 населених пунктів. Про це журналістам ТК «Орбіта» розповів начальник Покровського РЕМ «ДТЕК Донецькі електромережі» Віталій Асіненко.

За його словами, в Покровській громаді обірвано 10 високовольтних ліній. Для 12 тисяч абонентів електропостачання вже відновили, немає світла ще у 14 тисяч клієнтів.

Загалом на Донеччині за останню добу енергетики відновили електропостачання 41 населеного пункту, повернули світло в понад 90 тисяч осель, полагодили 713 трансформаторних підстанцій. Про це повідомляється на сторінці ДТЕК Донецькі електромережі в Facebook.

Зазначається, що відновлювальні роботи сильно ускладнюють негода та обстріли. На електромережі продовжують падати обледенілі дерева, до ожеледиці додався туман. Намерзла крига подекуди втричі товща за діаметр дроту – такого навантаження не витримують лінії, а іноді навіть опори.


Часом енегретикам доводиться долати справжні крижані хащі, щоб дісталися до пошкодженої електролінії.


«Працюємо далі, щоб повернути світло ще до 81 тисячі домівок у 225 населених пунктах. У роботах задіяна 61 бригада наших фахівців. Очікуємо на приїзд на допомогу спеціалістів інших операторів системи розподілу ДТЕК Мережі. Разом ми швидше ліквідуємо наслідки негоди», повідомляють енергетики Донецької області.

Передусім фахівці відновлюють електропостачання соціально значущих об'єктів: лікарень, водогонів, котелень, великих ділянок з найбільшою кількістю знеструмлених будинків і квартир.

Також в пріоритеті – ремонт високовольтних ліній 35-110 кВ, що живлять основну частину клієнтів, далі – 6-10 кВ. Після їх відновлення фахівці візьмуться лагодити лінії 0,4 кВ, які безпосередньо живлять будинки клієнтів.

«Просимо вас із розумінням поставитися до можливих затримок з відновленням – негода дуже масштабна», зазначають у ДТЕК Донецькі електромережі.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про знеструмлення частини Покровська та Родинського.