Уже два тижні в Покровській громаді працюють фахівці громадської організації «Зооконтроль», які відловлюють, стерилізують та вакцинують бродячих собак. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«У березні проводився тендер щодо відлову та стерилізації собак. Переможцем цього тендеру стала громадська організація «Зооконтроль». З 15 травня вони почали роботу. До кінця травня вони повинні виконати свою роботу – відловити та стерилізувати 150 собак», – розповів директор КП «БКП» Алік Тумасов.

Харківська громадська організація «Зооконтроль» працює по всій Україні. Фахівці кажуть, що їхати на Донеччину не боялись, адже розуміють, що вони тут дуже потрібні. Заявки з вказаними місцями дислокації тварин надходять від міської адміністрації та городян. В команді троє людей: два кінологи і лікар, є також спеціалізований транспорт.

«Виїжджаємо на місце, забираємо тваринку, привозимо на комплекс. Там лікар її оглядає, вакцинує від сказу, стерилізу, кліпсує, чіпує. Потім вона в нас сидить під наглядом у лікаря, а далі випускаємо туди, де взяли», – розповів кінолог ГО «Зооконтроль» Олександр Красюк.

На Донеччині «Зооконтроль» працює не вперше. За спостереженнями пана Олександра, в Покровській громаді вже немає великих скупчень собак. Але є інша проблема: деякі люди виїжджають і залишають тварин, тож по вулицях бігає породистих собак.

За два тижні «Зооконтроль» опрацював міські території, зараз фахівці зосередились на віддалених сільських старостатах. Із заявлених 150 тварин вакцинували та простерилізували вже понад 90%. До кінця травня всі роботи планують завершити.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що мирноградські ветеринари порадили, як вберегти домашніх тварин від стресу.