У вихідні 13 та 14 січня в Україні очікується холодна погода, часом зі снігом та поривчастим вітром. Відповідний прогноз для Meteoprog підготував кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

«На територію України 12 січня надійшла чергова порція арктичного холоду на тлі проходження активного циклону із центром над Східною Європою та його холодного фронту. Морозна повітряна маса обумовлюватиме погоду в більшості областей на найближчі дві доби», – повідомив метеоролог.

Найміцніші морози традиційно очікуються в північних та східних регіонах країни – тут вночі та вранці можливе зниження температури подекуди нижче -20°С. У західних та південних областях похолодання пройде за більш «м'яким» сценарієм. Крім цього, циклонічна діяльність, яка розвивається над Балтійським морем, призведе до випадання снігу, місцями помірного. На дорогах країни утримається ожеледиця, тож водіям та пішоходам слід бути уважними.

Субота, 13 січня

У західних областях під впливом циклону очікується сніг, місцями слабка хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с, вночі та вранці місцями пориви 15-17 м/с. Температура повітря вночі -7...-12°С, вдень 0...-5°С. У Карпатах вночі -10...-15°С, вдень -3...-8°С.

У північних областях пройде невеликий сніг, лише на Сумщині без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -14...-19°С, на Сумщині до -22°С; вдень -7...-12°С.

У центральних областях вночі без істотних опадів, вдень часом невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме -12...-17°С, вдень -4...-9°С.

У південних областях вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -9...-14°С, вдень 0...-5°С.

У східних областях без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер вночі північно-західний, вдень південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -16...-21°С, вдень -8...-13°С.

Неділя, 14 січня

У західних областях вночі невеликий сніг, вдень сніг та мокрий сніг. Подекуди хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі -3...-8°С, вдень -3...+2°С. У Карпатах вночі -7...-12°С, вдень -4...-9°С.

У північних областях вночі місцями невеликий сніг, вдень сніг, місцями хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -12...-17°С, вдень -2...-7°С.

У центральних областях вночі місцями невеликий сніг, вдень помірний сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -7...-12°С, вдень -1...-6°С.

У південних областях місцями невеликий сніг, мокрий сніг, вдень у Криму часом із дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2...-7°С, вдень -1...+4°С.

У східних областях вночі місцями невеликий сніг, вдень помірний сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -12...-17°С, вдень -4...-9°С.

А це прогноз погоди для Покровська на тиждень (за даними Meteoprog).

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську триває боротьба зі снігом та ожеледицею.