Понад 100 мільярдів гривень українці задонатили на допомогу ЗСУ з початку широкомасштабного вторгнення. Про це повідомляє Управління стратегічних Комунікацій ЗСУ з посиланням на дослідження NV.

«Із лютого 2022 року до травня 2023 року громадяни, приватні компанії та банки переказали на гуманітарну допомогу та оборону України 98,9 млрд гривень», – йдеться у повідомленні.

Лише за перші три квартали 2023 року найбільші українські благодійні фонди зібрали 12,5 млрд гривень, повідомляє «Опендатабот».

Лідерство продовжує утримувати платформа United24, яка, до того ж, з травня поточного року почала збирати кошти на два нових гуманітарних напрями. Натомість фонд «Повернись живим» у серпні побив своєрідний рекорд, отримавши найбільшу для себе суму донатів за останні півтора року.

Найбільше донатів у період з січня по вересень 2023-го зібрала платформа United24 — 7,94 млрд гривень або 63% від загального обсягу. Майже чверть коштів — трохи більше 3 млрд гривень — отримав фонд «Повернись живим», ще близько 1,5 млрд гривень (12%) надійшло до фонду Сергія Притули.

Від початку року найбільше пожертв надійшло для потреб ЗСУ — 7,06 млрд гривень (89% від загального обсягу). У травні 2023 року платформа United 24 розпочала збори за двома новими напрямами — на гуманітарне розмінування та потреби освіти і науки. Протягом п’яти місяців на відповідні рахунки було перераховано 31 млн гривень на 76 млн гривень.

Як повідомлялось раніше, партію авто та БПЛА на 12 млн грн отримали від Метінвесту прикордонники.