З 1 січня проїзд у покровських маршрутках коштуватиме на 5 гривень дорожче – 15 гривень. Перевізники розмістили в транспорті відповідні оголошення, відзначивши, що такий крок пов’язаний із подорожчанням палива та запчастин – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«По-перше, паливо подорожчало. Потім подешевшало, а ось запчастини зросли в ціні вчетверо. Масло коштувало, припустимо, 150 гривень за літр – зараз коштує 300», – каже водій Олексій.

Пасажири по різному ставляться до подорожчання проїзду. Більшість – із розумінням та відчуттям, що в порівнянні з повномасштабною російською агресією це не найбільша проблема в житті.

«А що робити? Нікуди я не подінусь – буду платити».

«Треба – бензин дорожчає, все дорожчає, життя дорожчає».

«В нас не такі великі доходи і не такі великі відстані. Дві зупинки проїхати – дорогувато».

«Я на пенсії, їжджу нечасто. Нічого, нормально, переживемо. Найголовніше – аби скінчилась війна».

Подорожчання торкнеться і частини тих маршрутів, які прямують у сусідні населені пункти. Зокрема  28 і 28-А, які здійснюють перевезення між Покровськом і селищем Шевченко та селами Піщанського старостату. І тут з нового року доведеться платити за проїзд на п’ять гривень більше.

Водії також повідомили, що 1 січня міські маршрутки працюватимуть.

«Перший рейс о сьомій, останній – о п’ятій вечора», – розповів водій Олексій.

«Працюємо за звичним графіком, буде скорочена кількість машин», – доповнив його колега Олександр.

Детальніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровськ отримав у подарунок від польського міста Гданськ два автобуси, які працюватимуть на соціальних маршрутах.