Покровськ отримав у подарунок від польського міста Гданськ два міські автобуси, які працюватимуть на соціальних маршрутах. Про це повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

«Сьогодні ми дякуємо друзям нашої громади: Яцику Бендиківському та Маціо Лисицькому. Впевнений, що ці автобуси стануть у пригоді для перевезення наших соціально незахищених верств населення. Ми також дякуємо нашим польським друзям, які тепло приймають внутрішньо переміщених осіб з України. Зокрема, чимало мешканців Покровської громади оселились саме у Польщі», – зазначив Сергій Добряк.

Через малу рентабельність приватні перевізники відмовляються обслуговувати соціальні маршрути громади. Тому це вирішено робити силами нещодавно створеного автотранспортного комунального підприємства. У цьому допоможуть автобуси, передані поляками.

«Надзвичайно важливо, що дані автобуси обладнанні підйомниками, які дають змогу пересуватися маломобільним групам населення. Це суттєво покращить стан перевезень в межах нашої громади», – зауважив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель. 

Зараз готують усю необхідну документацію, і вже з першої половини 2024 року ці автобуси перевозитимуть соціально незахищені верстви населення. Планується, що буде організовано кілька маршрутів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровська громада отримала сучасний автобус у подарунок від комунального підприємства зі Швеції.