Покровська громада отримала сучасний автобус, пристосований до перевезення людей з інвалідністю. Це подарунок від комунального підприємства шведського міста Шеллефтео – повідомив голова гуманітарного штабу Покровської міської військової адміністрації Дмитро Єрмолович.

«У місті Шеллефтео є комунальне підприємство, яке займається муніципальними перевезеннями – як по громаді, так і за її межами. У них на балансі перебував цей автобус на випадок екстрених ситуацій. Ми до них звернулися з проханням надати нам автобус, і вони зробили подарунок для нашої громади», – розповів Дмитро Єрмолович. 

Автобус пристосований до перевезення маломобільних груп населення. У ньому є підіймач, на який може заїхати людина на візку та піднятися на борт. Транспортний засіб місткий та комфортний: тут є телевізор, мікрофон для гучного зв'язку, індивідуальне підсвічування, автономний обігрівач, велике багажне відділення, санвузол і навіть міні-кухня з рукомийником і микрохвильовкою.

Начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк зазначає, що така підтримка для громади нині є доволі вагомою.

«Дуже приємно отримувати такі дарунки від європейців. Минулого року голландці передали нам пересувний пункт незламності, який у період блекаутів «зігрівав» мешканців Покровська. Цього року – від муніципалітету шведського Шеллефтео ми отримали автобус для евакуації маломобільних людей, людей з інвалідністю. Як тільки транспорт пройде ТО, він буде використовуватись за призначенням», – зазначив Сергій Добряк.

Детальніше про автобус, який отримала Покровська громада – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську перевірили укриття та Пункти незламності.