Останній дзвоник у Покровській громаді пролунає 31 травня, а навчальний рік закінчиться 28 червня. Про це повідомила заступниця начальника Покровського міського відділу освіти Наталія Шабатюк під час чергової наради з керівниками закладів загальної середньої освіти громади.

Одне з питань, яке обговорили під час наради, – закінчення 2023-2024 навчального року. Оскільки учні навчалися за дистанційною формою, їх знання також оцінюватимуться з використанням інформаційно-комунікаційних цифрових технологій. У центрі уваги – оцінювання учнів, які поєднують навчання в закладі країни тимчасового перебування і в українській школі.

«Оцінювання предметів, які вивчаються в закордонній школі і відповідають предметам освітньої програми закладу освіти, рекомендовано здійснювати на підставі результатів, отриманих у закордонній школі. Але при цьому навчальні предмети українська мова, українська література, історія України, географія України, захист України, правознавство оцінюють вчителі українського закладу», – повідомила Наталія Шабатюк.

Уже є випадки повернення з-за кордону родин, у яких діти певний час навчалися лише в іноземній школі. При їх зарахуванні до українських закладів Міністерство освіти рекомендує керуватись довідкою, яка підтверджує навчання дитини в країні перебування. Переведення учнів на наступний рік відбувається на підставі результатів підсумкового оцінювання та рішення педради.

Обговорили на засіданні й рівень знань чотирикласників з математики та української мови. Цього року було проведено відповідний моніторинг у зв’язку з тим, що вже три роки поспіль учні четвертих класів звільнені від проходженням державної підсумкової атестації.

Ще одним питанням для обговорення стали підсумки організації інклюзивного навчання в поточному навчальному році, співпраця загальноосвітніх закладів та інклюзивно-ресурсного центру.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в школах Покровської громади почали формувати перші класи.