17 освітніх закладів Покровської громади готові прийняти учнів до 1 класу. Поки що тільки починають поступово формувати класи та очікують на заяви від батьків.

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

У Покровській громаді сформовані освітні округи, на території яких є заклади дошкільної та загальної середньої освіти. За словами заступниці начальника відділу освіти Наталії Шабатюк, відбулися співбесіди з керівниками закладів щодо формування списків майбутніх першокласників на 2024-2025 навчальний рік.

«Зараз ми узгоджуємо списки першокласників закладів освіти центральної частини міста та мікрорайонів. Також формуємо мережу перших класів, тому звертаємося до батьків майбутніх першокласників: якщо ви ще не подали заяву до закладів освіти, то бажано це зробити до кінця травня», - зазначила Наталія Шабатюк.

Визначитися із закладом освіти, який знаходиться в районі проживання дитини, можна на сайті відділу освіти Покровської міської ради за посиланням https://pokrovsk-osvita.weblium.site/home/zso. Тут батьки знайдуть поштову та електронну адресу закладу, дані про керівника та контактні телефони. Також можна завітати на сайт обраного закладу освіти та ознайомитися з його освітньою діяльністю.

Заяву батьки майбутніх першокласників можуть подати дистанційно, надіславши її на електронну адресу закладу освіти, або прийти до школи та звернутися до адміністрації по буднях з 08:00 до 17:00. В кожному закладі є відповідальна особа.

Докладніше – у сюжеті ТК «Орбіта»