Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до Димитровського міського суду обвинувальний акт стосовно двох неповнолітніх мешканців Мирнограда, які жорстоко побили людину похилого віку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.


Дії неповнолітніх кваліфіковані за ч. 2 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинене групою осіб).

Стосовно ще двох співучасників кримінального правопорушення, які не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, до суду скеровано клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.

За даними слідства, 14 вересня 2019 року, приблизно о 17:00, четверо мешканців Мирнограда віком від 13 до 15 років, перебуваючи на шкільному дворі, побачили 73-річного чоловіка. Молодший хлопець підбіг до нього, поставив підніжку та штовхнув руками у спину, від чого чоловік впав на землю та випустив з рук сумку, з якої випали металеві лопата та кухоль.

Нападник вдарив чоловіка лопатою по голові, а його одноліток кинув у нього кухлем, після чого двоє інших хлопців по черзі нанесли жертві ще кілька ударів ногами по тулубу, після чого втекли з місця злочину.

За діями зухвалої трійці весь час спостерігав їх 14-річний товариш, який замість того, щоб припинити знущання над людиною, знімав увесь процес на камеру мобільного телефону. Після скоєння злочину відзняте відео школярі виклали в Інтернет.

Прокуратура нагадує, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.