Рятувальники провели для співробітників структурних підрозділів Покровської МВА практичний урок з використання вогнегасників. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Представники ДСНС розповіли про переваги та недоліки порошкових вогнегасників, ознайомили з іншими приладами для гасіння пожеж і тактикою дій при різних видах займання.   

Рятувальниця Інна Фоміна зазначила: практика на таких навчаннях передусім важлива тим, що дає можливість людині побороти свій страх. Також вона озвучила певні деталі щодо користування різними видами вогнегасників.

«Якщо це порошковий вогнегасник, не можна його перевертати, якщо вуглекислотний – не можна братися за розтруб, тому що є ризик отримати обмороження. Якщо людина розуміє, що не може впоратись з вогнегасником, необхідно провести заходи з евакуації», – підкреслює рятувальниця. 

Після детального інструктажу співробітники ДСНС провели майстер-клас, на якому присутні могли самостійно приборкати полум'я. За словами директорки КП «Покровська міська стоматологічна поліклініка» Ганни Кордюкової, люди отримали практичні навички, які в звичайному житті не здобути. 

«Окрім того, що ми тут навчились сьогодні саме мануальному користуванню, ще нам доповіли, як правильно гасити, звідки треба починати, як розподіляти рідину. Те, що ти сам не знаєш», – каже Ганна Кордюкова. 

Рятувальниця Інна Фоміна переконана: якщо людина в спокійній ситуації навчиться правильно користуватись вогнегасником, то при справжній пожежі у неї спрацює м’язова пам'ять, і вона зможе приборкати вогонь.

Детальніше про використання вогнегасників – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що за 8 місяців поточного року в Покровському районі сталося 437 пожеж, на яких 17 осіб загинуло, травмувались 10 дорослих та 2 дітей.