Водії автоколони №2 транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» кожного дня допомагають гірникам добиратися на робочі місця. Про свої робочі будні вони розповіли кореспондентам ТК «Орбіта».

Едуард Науменко возить гірників на роботу та з роботи, коли на вулиці темно. Це доводиться робити в умовах, коли в громаді вже 19 місяців взагалі немає вуличного освітлення, а розмітка на дорогих – скоріше рідкість, ніж норма.

«Це відповідальність за людей», – коротко описав свою роботу Едуард Науменко.

Вночі водії автоколони №2 виїжджають по 32 маршрутах, удень – по 47. Вони возять працівників шахти та збагачувальної фабрики.

Організація роботи всіх структур підприємства максимально спланована. 

«Ми плануємо ремонти, плануємо технічні огляди. Не тільки плануємо, але й проводимо. Займаємось ремонтом – у безпосередній близькості до АРМ, до усіх наших підрозділів», – розповідає механік Євген Локтіонов. 

Робочий день механіка автоколони розпочинається о четвертій годині ранку, а відповідальність за безпеку руху є сенсом його трудового життя.

Дмитро Лєбєдєв тільки в цьому році став покровчанином. Раніше він працював на Авдіївському коксохімічному заводі, в минулому житті він монтажник. Метінвест запропонував чоловіку працевлаштування та допомогу з житлом, і тепер він водій.

«Пропонували багато вакансій, але ця була найближчою. Звернувся до керівництва, проблем не було. Праця в сфері обслуговування завжди була складною, а тим більше – водій автобуса. У кожного з пасажирів своя думка, своя точка зору. Буває по-різному», – зізнається Дмитро Лєбєдєв. 

Працівники автоколони так ефективно виконують свою роботу, що шахтарі навіть не здогадуються, як це – обслуговувати 80 автобусів, що працюють цілодобово. При тому, що для діючого автопарку неможливо придбати запчастини. Тому сім автобусів у цьому році стали донорами для всіх інших.

«Керівництвом холдингу прийнято рішення до кінця цього року придбати 8 автобусів і наступного року – також 8-10 автобусів. Тобто наша автоколона обновлятиме свій автобусний парк», – зазначив начальника автоколони №2 транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» Сергій Бакін.

Наразі в автоколоні 166 співробітників замість майже 200 – стільки тут працювало раніше. Частина з тих, хто не за кермом автобуса, служить у лавах Збройних сил України.

«Напередодні професійного свята хотілося б привітати колег з Днем автомобіліста, побажати всім мирного неба, гарних доріг і посмішок наших пасажирів», – додав Сергій Бакін.

Детальніше про робочі будні автоколони №2 – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як працюють водії автоколони №1 транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля».