До Дня автомобіліста, який відзначають в останню неділю жовтня, ТК «Орбіта» підготувала цикл сюжетів, де розповідає про функції кожної автоколони транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля». Вагомою частиною усього злагодженого механізму є автоколона №1.

Водій автоколони №1 Станіслав Нечаєв має сорокарічний стаж роботи. Він часто перебуває за кермом вже рідного КрАзу, але нині його автомобіль на технічному обслуговуванні. Каже, машина також потребує догляду, адже робота нелегка, частенько доводиться виїжджати за межі області.

«Вивозимо в основному гірничу масу, бригада справляється з роботою на відмінно. Ми – одна ланка цілого ланцюжка: загальмували ми – зупинилася шахта», – розповідає водій.

Автоколона №1 забезпечує перевезення обладнання, технологічної породи, будівельних матеріалів та важких металевих конструкцій. Основними замовниками є шахтоуправління «Покровське» та збагачувальна фабрика «Свято-Варваринська». Усього автопарк налічує 50 одиниць техніки, яку обслуговують 80 працівників.

«Вантажі коштують немалих грошей. На нас відповідальність за цілісність вантажу, за його доставку, щоб все було в нормі», – каже водій автоколони №1 транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» Руслан Грицкул.

Микола Доценко обіймає посаду начальника автоколони з 2009 року. Каже, завжди пишався тим, що автопарк дійсно різноманітний, є і спецтехніка: автокран, вакуумна діжка, автофургони та тягачі з напівпричепами. Щоправда, іноді відчувається кадровий дефіцит.

«Частина водіїв евакуювалася, частина мобілізувалася. Застосовуємо такі методи: закріплюємо водіїв не за одним автомобілем, а за кількома різних марок», – розповідає начальник автоколони №1 Микола Доценко.

Один з таких універсальних водіїв – Михайло Кухарський. Він вільно почувається як у кабіні МАЗу, так і за кермом бетонозмішувальної машини. Чоловік розповідає, що перед кожним виїздом ретельно перевіряє транспорт: цілісність коліс, рівень мастила та палива. До того ж, водій повинен вміти швидко перекваліфікуватися у справжнього механіка, адже в дорозі може статися будь-що.

«Починаючи із заміни колеса, трубка повітряна або шланг може лопнути. Роботу люблю, приходжу з посмішкою на обличчі. Мені подобається, водій – це як покликання. Хоч ночі й важко даються – ми по дві ночі працюємо – але всі труднощі долатимемо», – розповідає Михайло Кухарський.

Одна з таких проблем нині пов’язана з матеріально-технічною базою, а саме із забезпеченням запасними частинами. Через порушену логістику їхнє постачання ускладнене – запчастини є, але надходять із запізненням.

«Незважаючи на ці труднощі, всі завдання, поставлені керівництвом, виконуються. Підрозділ «Автоколона №1» відзначили грамотою «Метінвесту» за добрі показники в роботі», – зазначає начальник автоколони №1 Микола Доценко.

Більшість трудового колективу нині залишається на місцях та продовжує працювати. Перед ними – важливі завдання, адже з початком повномасштабного вторгнення водії активно займаються й перевезенням гуманітарних вантажів. На зміни виїжджають під звуки сирен та часто чують гуркіт артилерії під час нічних поїздок, у безпосередній близькості до лінії фронту.

«У небі літає, зараз не тихо. Як їдеш десь у відрядження – хвилюєшся, бо вдома сім’я. Незважаючи на тяжкі умови сьогодення, ми працюємо, як і працювали до цього. Хтось захищає нашу країну на фронті, а ми її захищаємо тут. Доставляємо вантажі, підтримуємо роботу підприємства в належному стані», – зазначає водій автоколони №1 Руслан Грицкул.

Із своїми підлеглими Микола Доценко намагається підтримувати дружні стосунки: ділиться досвідом, підбадьорює, як може, та налаштовує на краще. Вміє похвалити та дати влучну пораду. До свого керівника колектив прислухається, адже це допомагає робити спільну справу злагоджено та своєчасно.

Раніше повідомлялося, що транспортна дирекції «Метінвест Покровськвугілля» відсвяткувала 60-річчя.