У Покровську готуються до відкриття відділення гемодіалізу на базі Покровської КЛІЛ. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Необхідне обладнання та своїх фахівців надасть Торецька лікарня. Сьогодні керівники Покровської та Торецької МВА підписали меморандум щодо передачі в користування обладнання.

«У рамках реалізації проєкту співпраці з Торецькою ВА в першу чергу буде створено саме відділення гемодіалізу, яке дуже потрібне в нашій Покровській громаді. За медичними даними 31 людина щоденно потребує цієї процедури. Початок вже покладено, і сподіваємося, що незабаром, орієнтовно за 2-3 тижні, відділення запрацює», – розповів начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

«Наше обладнання, наші лікарі будуть працювати в Покровську, надавати послуги гемодіалізу жителям Покровського району та в цілому Донецької області», – зазначив начальник Торецької МВА Бахмутського району Василь Чинчик.

Палати гемодіалізу планують облаштувати на базі третього ковідного відділення Покровської КЛІЛ.

Як розповів медичний директор «ЦМЛ» міста Торецьк Михайло Драгомерецький, загалом планується встановити 11 апаратів «штучна нирка». 10 з них будуть в роботі, один залишиться резервним. Працюватиме відділення в три зміни та прийматиме в середньому 30 хворих на день.

Наразі обладнання перевозять до міста Покровська, а також встановлюють очищувальні установки для пом’якшення води. Відділення гемодіалізу планують відкрити у вересні. 

Докладніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що міська влада Покровська розглядає можливість відкриття відділення гемодіалізу для наближення цієї послуги до мешканців громади.