За медичними даними, в Покровській громаді 31 людина потребує гемодіалізу. Аби наблизити цю послугу до місцевих мешканців, керівництво громади розглядає можливість відкриття відділення гемодіалізу та нефрології. Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

Гемодіаліз – це метод позаниркового очищення крові, який дозволяє видаляти токсичні речовини та продукти обміну речовин, що є особливо важливим для хворих з нирковою недостатністю.

До повномасштабної війни цю процедуру можна було пройти в Краматорську, Великій Новосілці, Бахмуті та Мирнограді. Зараз на Донеччині залишилось єдине відділення, яке надає таку послугу, – у Краматорську. Або ж пацієнтам доводиться подорожувати до медзакладів Дніпропетровської області.

«На жаль, за останні роки кількість хворих на хронічну ниркову недостатність зросла. Відкриття відділення гемодіалізу в Покровську дозволить забезпечити необхідну медичну допомогу для пацієнтів, які раніше змушені були звертатися за цією послугою до віддалених міст області. Розуміємо, що це незручно, тому шукаємо можливості для реалізації цього проєкту в нашій громаді», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Питання щодо відкриття відділення гемодіалізу неодноразово підіймалось під час зустрічей Сергія Добряка із представниками медичних закладів та особистих прийомів. Можливість реалізації такого проєкту керівники міської ВА обговорили також на зустрічі з представниками КНП «Центральна міська лікарня» міста Торецьк.

У Покровскій МВА зазначають, що шлях до відкриття відділення гемодіалізу не є легким, проте це питання ретельно вивчається як з боку медиків, так і з боку керівництва громади.

Раніше повідомлялося, що Покровська КЛІЛ працює над розширенням спектру медичних послуг.