Про боротьбу з незаконним ввезенням та обігом алкоголю на території Донецької області йшлося на нараді з правоохоронцями та головами військових адміністрацій, яка пройшла під головуванням виконувача обов'язків голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза.

Рішення про заборону продажу алкогольних напоїв у Донецькій області було прийняте минулого року невдовзі після початку повномасштабного вторгнення. Однак, за словами Ігоря Мороза, спроби нелегального ввезення алкоголю в область продовжуються.

«Чудово розуміємо, що алкоголь – це велика спокуса, і багато хто завжди намагатиметься знайти лазівки, щоб обійти правила. Навіть в Америці під час «сухого закону» не вдалося остаточно побороти споживання алкоголю, однак у фронтовій області в час активних бойових дій розпивати спиртні напої – неприпустимо», - зазначив Ігор Мороз.

Згідно з даними поліції, з початку року алкоголь вилучали 3419 разів — це понад 438 тисяч літрів на суму понад 41 млн грн. На блокпостах поліцією та військовими було конфісковано понад 124 тисячі літрів алкоголю і ще 110 тисяч літрів вилучили наряди сектору реагування патрульної поліції.

«Поліція вже має напрацьовані методи боротьби з незаконним обігом алкоголю в області, всі керівники військових адміністрацій так само постійно тримають це питання на контролі. Тверезість цивільних та військових – це не проста забаганка, а необхідна умова для успішної оборони. Важливо, щоб кожен усвідомлював свою відповідальність», - додав виконувач обов'язків голови Донецької ОДА Ігор Мороз.

Раніше Ігор Мороз розповідав про складнощі при розмінуванні територій Донеччини та формування місцевих бюджетів.