У Покровську зареєстровано черговий випадок сказу тварин. Про це повідомляє кореспондент телекомпанії «Орбіта» Світлана Бова.

Випадок стався 19 січня у приватному секторі міста. За 10 днів 8-місячне кошеня померло, а в його тілі виявили вірус сказу. Наразі жінка проходить курс вакцинації проти сказу. Проводяться необхідні запобіжні заходи аби не допустити розповсюдження смертельно небезпечної недуги.

Останній рік характеризується напруженою ситуацією щодо сказу: впродовж 2023 року на території укрупненого Покровського району виявлено 13 випадків цього захворювання. По шести з них карантинні обмеження, які тривають 60 днів, продовжилися і у 2024 році.

Зафіксовано три нових випадки вже і цього року. Один - по Миролюбівці, там сказ виявили у впольованого вовка. Ще один у селі Сонцівка. І один – у Покровську.

Ветеринари закликають власників домашніх тварин обов'язково подбати про їх щеплення від сказу. Робити його потрібно з періодичністю раз на рік, навіть якщо домашній улюбленець не відвідує вулицю.

У державній ветлікарні є в доступі безкоштовна вакцина.

Раніше на Донеччині попередили про ризик повернення сказу.