На Донеччині зберігається ожеледиця, що робить пересування пішки не тільки важким, але й небезпечним. Знімальна група ТК «Орбіта» поцікавилась у покровчан, чи застосовують вони якісь методи, щоб втриматися на ногах, коли на вулиці слизько.

Як виявилося, в топі заходів під час ожеледиці – обережне пересування та взуття з рельєфною підошвою. Дехто використовує велосипед як додаткову опору, хтось взуває калоші.

Кілька мешканок покровська поділилися народними методами проти ожеледиці.

«Бачила, хтось клеїть лейкопластир до взуття, але я так не роблю. Це, напевно, літні люди використовують», – розповіла покровчанка. 

Інша зазначила, що поверх взуття требо одягати шкарпетки. Серед тих, хто серйозно підійшов до своєї безпеки – журналістка телекомпанії «Орбіта» Наталія Бірюкова, яка використовує спеціальні льодоступи. 

«Це перша зима, коли я використовую такі пристрої. Дуже зручно, без них я б навряд чи змогла витримати темп цих днів, коли так слизько», – розповіла Наталія Бірюкова. 

У магазинах Покровська сьогодні майже немає льодоступів. Продавці кажуть, що їх завезли, але люди швидко все розкупили. У торгових точках вже зробили замовлення й очікують на нову партію. 

Лікарі ж радять дотримуватись на слизькій поверхні простих правил: рухатися повільно, тримаючи руки вільними, а коліна трохи зігнутими. Не ходити біля будівель та дерев, де можливе падіння бурульок. Планувати свій час, аби не поспішати, і взуття бажано мати на низьких підборах та з глибоким протектором.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про правила безпеки на водоймах узимку.