У Новогродівці створили волонтерську спілку, яка займається в'язанням шкарпеток для бійців Збройних сил України. Про це повідомила фахівчиня з роботи з волонтерами БФ «Карітас-Маріуполь» Анастасія Олих.

Вона зазначила, що місцеві жінки давно бажали допомагати ЗСУ, але не мали уявлення, яким чином вони можуть бути корисними. Коли їм запропонували приєднатися до волонтерської діяльності, ця ідея всім дуже сподобалась.

«Я дала клич серед волонтерів, які в мене також є і в Черкасах. Вони зібрали нитки, речі, які можна розпускати. Наші дівчата з великим захопленням взялися в'язати шкарпетки й трохи пізніше це будуть килимочки», – розповідає Анастасія Олих.

Зазвичай жінки в'яжуть шкарпетки вдома, проте іноді вони організовують зустрічі в аудиторії університету третього віку, оскільки спільна робота є більш захопливою.

Перша партія шкарпеток для воїнів від майстринь з Новогродівки відправилась на передову 6 грудня. У якості Святого Миколая виступили місцеві волонтери. Про це повідомив начальник Новогродівської МВА Олександр Шевченко.

«Не зупиняємось та продовжуємо зігрівати теплом наших воїнів. Всі охочі можуть доєднатися до волонтерської діяльності в громаді. Нитки, а також готові вироби можна залишити в Центрі надання соціальних послуг м.Новогродівка. Мешканці старостинських округів можуть передати плоди волонтерства своїм старостам», - закликав Олександр Шевченко.

Щоб підтримати волонтерську ініціативу жінок, можна принести нитки до університету третього віку в Новогродівці або звернутися за допомогою на гарячу лінію фонду «Карітас-Маріуполь» за номером 067 623 52 21.

Детальніше про майстринь з Новогродівки дізнаєтесь із сюжету ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Покровську відбувся патріотичний автопробіг до Дня Збройних сил України.