Група Метінвест від імені «Сталевого фронту Ріната Ахметова» передала 2 пікапи та 5 дронів DJI Mavic 3 військовій частині Р9025 Служби безпеки України. Загальна кількість БПЛа від мілітарної ініціативи перевищила 5 тисяч. Про це повідомляється на сайті steelfront.scm.com.ua.

Спецпризначенці СБУ відомі на передовій ювелірною роботою операторів дронів. Лише за останні два тижні їхні спеціалісти вразили 153 одиниці броньованої техніки та транспорту росіян. Щоб поповнити запаси техніки українських бійців, «Сталевий фронт» в черговий раз привіз їм 2 пікапи та 5 дронів. Їхня загальна вартість складає 1,6 млн гривень

«З «мавіками» ми здружилися вже давно. Ми використовуємо їх дуже часто, і потреба в них кричуща. Вони ідеальні у співвідношенні ціна-якість, у них хороші тепловізійні камери», - пояснює представник СБУ з позивним Наум.

Керівник Проектного офісу компанії Метінвест Олександр Водовіз розповідає, що саме дрони Mavic є одними з найбільш затребуваних на фронті. Купують і передають їх на передову постійно. Загальна ж кількість різних видів «пташок», яку передали захисникам України від початку великої війни, вже перевищила 5 тисяч.

«На сьогодні «Сталевий фронт Ріната Ахметова» передав більше 5000 БПЛа різних моделей. Це не лише «мавіки», а й Валькірії, Лелеки, Фурії і більш складні комплекси. На наступний рік ми будемо тільки збільшувати допомогу, і кількість дронів буде вимірюватися тисячами», - каже він.

Як відомо, від початку повномасштабного вторгнення Метінвест Ахметова спрямував на допомогу ЗСУ та українцям вже 4 мільярди гривень. З цієї суми понад 2,8 млрд грн – допомога бійцям в рамках «Сталевого Фронту». Загалом сума, яку Рінат Ахметов спрямував на допомогу військовим і цивільним українцям, перевищила 6,7 млрд грн.

Раніше pokrovsk.news повідомляв, що «Сталевий фронт» передав українським прикордонникам пікапів та БПЛА на 15 мільйонів.