На ринку можна купити вітчизняні фрукти та овочі, проте з настанням холодів поступово почне переважати асортимент закордонних товарів. Про це знімальній команді телекомпанії «Орбіта» повідомили продавці на ринку Покровська.

«Авокадо в мене – 60 грн, ківі – 110 грн, банани – 65 грн, гриби по 110. Сливи – 55 грн, імбир – 200 гривень. Є мандарини, солодкі, без кісток – по 130 гривень. Також є по 100, теж без кісток, але трішки з кислинкою», – розповіла продавчиня. 

Залишки українських помідорів продаються по 50 гривень за кілограм, тоді як імпортні коштують вже 90. 

«Картопля в мене по 20 грн, цибуля по 20 грн, капуста є по 10 гривень і по 15. Усі яблука по 30 гривень, хурма буває по 75 і по 80 грн», – додає продавчиня.

Продавці пояснюють, що ціна палива вже закладена у вартість продуктів, і поки повільне подорожчання бензину не впливає на ціни на ринку – але в майбутньому таке можливе. 

Свинячий ошийок у середньому коштує 250 гривень за кілограм, така ж вартість і у сала з проріззю. Продавці прогнозують, що за зиму сало може трохи подешевшати, але ціна на птицю, скоріш за все, ближче до Нового року підніметься. Наразі, наприклад, качка коштує 150 грн за кілограм.

Детальніше про ціни на покровському ринку – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в аграрному комітеті Верховної Ради спрогнозували рекордне подорожчання яєць та щомісячне зростання цін на фрукти та овочі