За клопотанням Димитрівського відділу Красноармійської місцевої прокуратури обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловіку, який має вже 7 судимостей за вчинення майнових злочинів, та його подільнику, яких підозрюють у скоєнні розбійного нападу на інваліда.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, досудовим розслідуванням встановлено, що 20 січня 2020 року двоє чоловіків увірвались до будинку мешканця м. Мирнограда, прикутого до ліжка внаслідок тяжкого захворювання, та, відібравши у нього мобільний телефон, вимагали грошові кошти, після чого закрили йому обличчя ковдрою та завдали декілька ударів в область голови і тулуба руками та ногами.

Користуючись безпорадністю інваліда, нападники заволоділи його майном на загальну суму 2 000 грн та з місця злочину зникли.

Потерпілого було доставлено до лікарні із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забійними ранами голови та закритим переломом кісті.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло) КК України.

Досудове розслідування триває.