Служба безпеки України викрила шістьох інформаторів, причетних до масованих обстрілів Покровського району. На їхньому рахунку зокрема обстріл Покровська 7 серпня минулого року, який забрав життя та здоров'я багатьох людей. Про це розповіли в СБУ.

«Величезний обстріл Покровська 7 серпня 2023 року був за наводкою саме цих інформаторів. Тоді загинуло 10 осіб, 93 людини було поранено. Серед них були правоохоронці, співробітники ДСНС», – розповіла речниця ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

Саме тоді під час аварійно-рятувальних робіт ворог повторно обстріляв місце події, внаслідок чого зокрема загинув начальник покровських рятувальників Віталій Кінц.

Крім того, за наводкою інформаторів були обстріляні Селидове, Курахове та навколишні села, внаслідок чого пошкоджено 22 багатоповерхівки і поранено декілька десятків осіб. За їхньою наводкою також пошкоджено школи в Покровську та Українську, підприємства, розташовані на території Селидового та Курахового.

Навідниками виявилися жителі Селидового, Покровська, Українська та села Вишневе Покровського району. 

«Ми встановили, що цю агентурну мережу створив розвідник російських окупаційних військ. Щоб мати своїх інформаторів, він дистанційно через соціальні мережі завербував мешканця Селидового, а той підтягнув до цієї протиправної діяльності ще 5 місцевих мешканців. Спілкувалися вони в закритій групі, через анонімні чати», – розповіла Галина Прищепа.

Інформатори збирали розвіддані в оборонній сфері, перш за все їх  цікавили розташування систем ППО на території регіону.

«Усіх шістьох інформаторів вже затримано, їм повідомлено про підозру в державній зраді, скоєній в період воєнного стану. З урахуванням того, що їх інформаторська діяльність призвела до тяжких наслідків: поранення цивільного населення, руйнування об’єктів критичної цивільної інфраструктури – вирішується питання про повідомлення їм про додаткову підозру за статтею 438 Кримінального кодексу – «Порушення законів і звичаїв війни», – каже Галина Прищепа.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 7 серпня 2023 року росіяни двічі вдарили ракетами по центру Покровська.