Раніше повідомлялось, що у Покровську було викрито схему підпільного збуту оптових партій контрафактної підакцизної продукції вітчизняного і зарубіжного виробництва.

Як повідомляє прес-служба СБУ, за попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організував представник місцевої комерційної структури. У власному складському приміщенні він налагодив виготовлення підроблених акцизних марок для контрафактних цигарок та алкоголю, які отримував від своїх спільників. Готовий «товар» ділки реалізовували через власну мережу роздрібної торгівлі.

Під час обшуків на складах фігурантів у Покровську правоохоронці виявили понад 100 тисяч пачок тютюнових виробів без марок акцизного збору і 1200 літрів сурогату. Орієнтовна вартість вилученого фальсифікату становить понад 4 мільйони гривень.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Заходи із блокування протиправної діяльності проводились спільно з Краматорським прикордонним загоном, Головним управлінням ДФС у Донецькій області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону.