Прикордонники зі складу Об’єднаних сил продовжують системні заходи з протидії незаконному переміщенню підакцизних товарів із тимчасово окупованої території України.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, протягом липня в Покровську Донецької області, в ході здійснення оперативного супроводу кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.199, ч. 1 ст.204 Кримінального кодексу України оперативні співробітники Краматорського загону під процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону за участю співробітників управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Донецькій області та співробітників ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, перекрили канал постачання на підконтрольну територію незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Під час проведення обшуків виявлено та вилучено понад 102 тисячі пачок сигарет виробництва так званої «ДНР», Білорусі й Молдови як з підробленими акцизними марками, так і взагалі без них на загальну суму більше 4 мільйонів гривень. Крім того, було виявлено понад 1200 літрів контрафактних горілчаних виробів на суму близько 230 тисяч гривень. На вилучену продукцію суд наклав арешт.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, які вчинили вказані кримінальні правопорушення.