У Покровську функціонує дитячий простір «Мрія». Як тут проходять заняття, знімальній групі ТК "Орбіта" розповіла керівниця закладу Маргарита Мельник.

За її словами, рішення про створення центру було прийнято з урахуванням потреб сьогодення.

"Батьки дуже хвилюються про те, що дітки менше спілкуються зі своїми однолітками. Це і стало головною причиною відкриття простору", — каже Маргарита.

У групі короткотривалого перебування знаходяться діти віком від 3,5 до 6 років. Цей мінісадок функціонує з понеділка по п'ятницю з восьмої ранку до дванадцятої години.

"Ранкова зарядка, привітання. Потім вихователь вже діє згідно зі своїм планом, проводить розвиваючи заняття — з творчості, фізкультурно-оздоровчі, ігри на комунікацію і тому подібне", — розповідає керівниця закладу. 

Також у дитячому просторі працюють групи підготовки до школи для дітей віком від чотирьох років. Заняття проводяться два рази на тиждень по дві години кожного разу, і в групах може бути до десяти дітей.

При підготовці дітей у педагогів в пріоритеті - особистісний підхід до кожного. 

"Ми навчаємо діток не тільки рахувати, писати та читати, а також і розвиваємо всі важливі психічні функції, такі як пам'ять, мислення, увага, що є фундаментом для успішної навчальної діяльності", — перераховує Маргарита Мельник. 

З жовтня на базі "Мрії" розпочинають роботу додаткові групи розвиваючих занять для дітей віком від 2 до 5 років. Діти віком 2 і 3 роки перебувають на заняттях із батьками. Заняття триватимуть по годині кілька разів на тиждень.

Детальніше про заняття у дитячому просторі — в сюжеті ТК "Орбіта" 

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як у Покровську функціонує мережа дитячих садків.