У Покровській громаді на сьогодні працює 22 заклади дошкільної освіти та 4 дошкільних підрозділи. Вже другий рік покровські вихователі працюють з дітьми в режимі онлайн, що дало можливість зберегти дошкільну та позашкільну освіту в громаді. Про це повідомила начальниця Покровського відділу освіти Любов Воротинцева.

За її словами, більше половини дітей займаються дистанційно.

«Сьогодні ми зареєстрували в закладах дошкільної освіти 1766 вихованців. Більше тисячі з них погодилися виходити на дистанційне навчання, чому ми, звісно, раді», – зазначає Любов Воротинцева.

Наприклад, у дитсадку «Калинка» працюють  у двох форматах: синхронному та асинхронному. Вихователька проводить з дітьми заняття онлайн, є і домашні завдання.

«Працюємо над створенням нашого YouTube-каналу з розвиваючим контентом і надаємо активну консультативну допомогу нашим батькам», – розповідає завідувачка ЗДО №10 «Калинка» Анна Димитрюк.

Садочок в цьому році набрав навіть ясельну групу, і сьогодні в «Калинці» 78 дітей. Загалом покровська мережа дошкільної освіти зменшилась на сім груп, а кількість вихованців у кожній не перевищує 15. 

«Таким чином ми змогли зберегти мережу груп – кількість груп по громаді зменшилась тільки на сім. Але це може бути викликане не лише ситуацією в нашому регіоні, а й зниженням народжуваності взагалі», – каже Любов Воротинцева.

В громаді продовжується підготовки укриттів у школах та дитсадках. До кінця року за підтримки компанії «Метінвест» планується облаштувати укриття у шести дошкільних закладах. У двох з них вже виконано чималий обсяг робіт.

За наявності найпростіших укриттів у дитячих садках та при сприятливій безпековій ситуації може йтися про спілкування з дітьми в змішаному форматі.

Детальніше про роботу дошкільних закладів громади – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що «Метінвест» допомагає облаштувати укриття у дитячих садочках Покровської громади.