У дитячих садках Покровська за фінансової підтримки компанії «Метінвест» триває облаштування найпростіших укриттів. З ходом ремонтних робіт ознайомився операційний директор «Метінвест Холдингу» Олександр Мироненко. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Ми будемо запускати ці об’єкти, щоб могли запрацювати дитячі садочки. Є норми, яким повинні відповідати ці укриття. Усе буде зроблено якісно, безпечно та зоновано так, щоб дітям було цікаво там знаходитися», – розповів Олександр Мироненко.

На облаштування укриттів у садочках «Метінвест» виділив 25,5 мільйонів гривень.

Роботи вже розпочалися в шести дитячих садках. У приміщеннях планують зробити перепланування, привести до ладу підлогу, встановити дизель-генератори та автономні точки забору води. Крім того, відновлять освітлення, прокладуть вентиляцію, встановлять санвузли та умивальники.

У трьох дитячих садках планують закінчити роботи у вересні, в трьох інших – до кінця жовтня. Ще в двох дитсадках ремонт буде тривалішим, адже в них при обстеженні виявили підтоплення ґрунтовими водами.

Наявність укриттів, де діти та вихователі перебуватимуть під час повітряної тривоги, – обов’язкова умова для відновлення освітнього процесу в форматі офлайн. Проте чи підуть дітлахи до садочків – питання відкрите: це залежатиме від безпекової складової в громаді та загалом України.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».