росія дещо відновила запас ракет для завдання ударів по українській енергетичній та нафтогазовій інфраструктурі, а також по військовим об'єктах. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у інтерв'ю виданню «Українська правда».

«Сил і засобів у них достатньо, тому що останнім часом ракетні удари вони обмежено завдавали. Певний запас ворог відновив. Цей запас не дуже значний, але достатній для того, щоб створити цілком реальні проблеми не тільки нашій енергетиці, а й нафтогазовій сфері, промисловим підприємствам, військовим об'єктам», сказав Кирило Буданов.

Начальник ГУР наголосив, що Україні необхідно більше систем протиповітряної оборони.

«ППО – це і є найголовніша проблема. Тому що все, чим вони б'ють, так чи інакше літає. Тож нам потрібно набагато більше ППО, ніж зараз є», підкреслив Кирило Буданов.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповідав, що взимку сили протиповітряної оборони зосередяться на захисті енергетичного сектора України, а також на стратегічних об’єктів державного значення та об’єктів критичної інфраструктури.