Узимку сили протиповітряної оборони зосередяться на захисті енергетичного сектора України. Про це повідомляють у Міністерстві енергетики України, посилаючись на слова речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

За словами Юрія Ігната, існує ряд об'єктів, що можуть стати потенційними цілями для агресора.

«Ми будемо продовжувати зосереджувати зусилля в тих же напрямках, що і минулого року. Зрозуміло, що основний акцент буде зроблений на об’єкти енергетичного сектора, особливо в опалювальний сезон, а також на стратегічні об’єкти державного значення та об’єкти критичної інфраструктури», – підкреслив Юрій Ігнат. 

За даними Повітряних сил, протягом останньої зими росіяни випустили по енергооб'єктах України понад 1500 ракет та дронів-камікадзе. Також з жовтня 2022 до березня 2023 року росія провела понад 30 групових ракетних ударів по енергетичному сектору України. Загалом було зафіксовано 271 попадання.

Найбільші наслідки Україна мала після ракетних атак 23 листопада 2022 року. Після цього масового обстрілу понад 13 млн українців одночасно залишились без електроенергії, в ряді регіонів сталися перебої з водопостачанням.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Україна та США уклали меморандум щодо зміцнення енергосистеми на 522 млн доларів