Відновлення житла після обстрілів, ремонт покрівель, заміна аварійної опори – з цими та іншими питаннями завітали жителі громади на черговий особистий прийом до начальника Покровської міської військової адміністрації Сергія Добряка. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Жителька селища динзаводу прийшла на прийом з проханням відремонтувати покрівлю. Сергій Добряк відповів, що багатоквартирний будинок перейшов на обслуговування від ФОПу до комунального підприємства, і до кінця квітня дах в ньому полагодять.

Тамара Андріївна, яка приїхала із сусіднього Родинського, розповіла про аварійний стан опори вуличного освітлення. За словами заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля, наразі здійснюється процедура закупівлі нових стовпів. Необхідна для їх встановлення техніка є, тож найближчим часом це питання буде вирішене.

Також на прийом прийшли громадяни з питаннями стосовно гуманітарної допомоги.

«Є родини, які не підпадають під ті критерії, за якими гуманітарні організації надають допомогу. Але це родини наших хлопців, які мобілізовані та воюють. Тому від міста ми їм точно допоможемо», – зазначив Сергій Добряк.

Прийшли на прийом і жителі громади, чиє житло постраждало від обстрілів. Сергій Добряк зазначив, що в громаді реалізується проєкт по заміні пошкоджених вікон від Global Empowerment Mission в партнерстві з Howard G BUFFETT Foundation.

«Дякувати їм, встановлюють нові пластикові вікна. Приходили люди, які стоять в черзі. На жаль, черга велика, тому що велика кількість обстрілів», – зазначив Сергій Добряк.

Миттєву допомогу в забитті вікон надає місто у вигляді плит OSB та тарпауліну. Також фахівці надають консультації щодо програми єВідновлення.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 155 багатоквартирних будинків у селищі динзаводу та центрі Покровська переходять від ФОП під управління комунального підприємства «Господар».