Захисник України із Добропілля Андрій Аскеров відновився від важкої бойової травми та живе повноцінним життям. Свою історію він розповів журналістам ТК «Орбіта».

На початку 2022 року Андрій Аскеров працював шахтарем у Добропіллі. Чоловік ніколи не тримав у руках зброю, але вже в березні прийшов добровольцем до військкомату. 

«Мені видали повістку, але через три дні в шахті я отримав дуже важку травму: були зламані ребра, шия, відбита нирка», – розповідає Андрій. 

Відновившись від травм, він таки зміг потрапити до лав ЗСУ. У жовтні, під час наступу під лиманом, Андрій отримав важке поранення у замінованому лісі. 

«Почали по черзі хлопці «злітати», й біля мене товариш підірвався на міні. Я поліз до нього витягувати та біля нього підірвався», – каже Андрій Аскеров.

Далі військовослужбовець пережив ампутацію ноги та морально важку реабілітацію, під час якої відвідав чотири різних шпиталі. Важливою підтримкою на цьому шляху для нього стала дружина Вікторія. За її словами, весь курс реабілітації Андрію оплатила держава.

«За весь період реабілітації ми не витратили жодної копійки: ані на шприц, ані на вату. Завжди, коли я підходила до лікарів і питала, чи щось потрібно, нам відповідали: «Ви що, це ж військовослужбовець!» Дуже класні, душевні люди нам траплялись на шляху», – розповідає Вікторія Аскерова. 

Андрію встановили протез, але попри це чоловік живе повноцінним життям: водить машину, грає у свій улюблений волейбол і навіть тренує дітей. У свій колишній підрозділ десантно-штурмової бригади Андрій повернутися вже не може, чекає переводу на нове місце служби. Але й у тилу Андрій допомагає дівчатам-волонтеркам, які плетуть маскувальні сітки для фронту. 

Детальніше про Андрія Аскерова – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про покровського гірника Івана Гаврикова, який нещодавно повернувся з фронту