З 1 серпня 2023 року ПриватБанк подовжує період використання всіх карток на 24 місяця. Про це повідомляє прес-служба банку.

Клієнтам не потрібно зараз перевипускати картки, вони будуть працювати ще 24 місяці понад термін, що вказаний на картці.

За картками з подовженим терміном клієнтам доступні такі операції:

  • оплата в магазинах по POS-терміналу;
  • зняття готівки в банкоматах;
  • операції в Приват24;
  • поповнення рахунку (будь-яким зручним способом).

Для оплат в інтернеті створіть Digital картку в Приват24 і перерахуйте на неї кошти.

Нагадаємо, лише за минулий рік шахраї через схеми з платіжними картками заробили на українцях понад 481 млн грн. Це на 46% більше, ніж у довоєнному 2021 році.

У зв’язку з цим 3 травня 2023 року стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай. Її проводять Національний банк України та Департамент Кіберполіції Національної поліції України. Метою кампанії є ознайомлення українців з правилами безпеки безготівкових та онлайн-платежів.

Саме в рамках цієї кампанії відбувся брифінг заступника голови Донецької облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Максима Сандиги. Він докладно розповів про те, як вберегтися від платіжного шахрайства.

«Вам колись телефонували з проханням озвучити код, який надійшов у повідомленні? Чи перейти за підозрілим посиланням, щоб підтвердити платіж? Будьте пильними – так діють шахраї. На жаль, війна не зупинила аферистів. Навпаки, їхня активність зросла. І найпопулярнішим методом ошукати людей залишаються махінації в інтернеті», - зазначив Максим Сандига.