Сьогодні в Донецькій обласній військовій адміністрації відбулась нарада під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна. Обговорювалась робота пунктів незламності, примусова евакуація дітей з населених пунктів, які знаходяться під постійними ворожими обстрілами та стан укриттів на території області.

Всього на Донеччині облаштовані та працюють 207 пунктів незламності. Найбільше їх працює у Краматорському і Покровському районах – 101 і 88 відповідно. Крім того, 12 пунктів незламності відкрито у Волноваському районі і 6 у Бахмутському.

Вадим Філашкін відзначив, що за рік роботи пунктів незламності у Донецькій області до них звернулися 411828 людей.

«Люди, які залишаються на Донеччині, повинні мати доступ до місць, де в разі потреби можна зігрітися, провести час. Важливо, щоб ці місця також були обладнані швидкісним інтернетом – зараз у нас таких пунктів незламності 191 із 207», - сказав Вадим Філашкін.

Також на нараді обговорили питання евакуації – у 8 прифронтових населених пунктах Бахмутського і Покровського районів розпочалася обов’язкова евакуація дітей у примусовий спосіб з їх батьками або законними представниками. Наразі евакуювали 45 дітей, залишаються 247.

Крім того, були надані доручення щодо покращення стану укриттів для населення та забезпечення їх всім необхідним – від генераторів до продуктів харчування, медикаментів та дитячих іграшок.

Нагадаємо, про чергову примусову евакуацію дітей із небезпечних районів Донеччини оголосили 23 жовтня.