Учора на засіданні Координаційного штабу з питань обов’язкової евакуації було одноголосно підтримано рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації приблизно 250 дітей. Вона буде проведена з 8 населених пунктів Бахмутського та Покровського районів, де безпекова ситуація залишається критичною. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Під час засідання заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін повідомив, що з 7 квітня, коли на Донеччині розпочалася евакуація дітей в примусовий спосіб, вже вдалося вивезти до більш безпечних регіонів України 528 дітей.

Однак ситуація на фронті загострюється, тому обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розширила список населених пунктів, із яких проводиться примусова евакуація. Йдеться про Торецьк, Щербинівку, Петрівку, Неліпівку і Північне Бахмутського району та Очеретине, Катеринівку і Єлизаветівку Покровського району.

«Безпека дітей – один із найвищих пріоритетів держави. Коли батьки не справляються зі своїми обов’язками і наражають дітей на смертельну небезпеку, держава повинна втрутитись. Це міра крайня, але необхідна», - сказав Вадим Філашкін.

Усіх дітей в супроводі одного з батьків або ж законного представника буде вивезено до початку холодів.

Спочатку евакуйованих направляють у гуманітарний хаб. Там вони можуть перепочити, поїсти й отримати всебічну підтримку і допомогу.

Далі їх прийме Житомирщина. Там вони безкоштовно будуть забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою.

Завдяки координації Донецької ОВА, підтримці Нацполіції та ДСНС 41 дитину вже вивезено у безпечні місця.

З питань евакуації з Донецької області звертайтеся до представників місцевої влади. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Нагадаємо, у серпні було оголошено примусову евакуацію дітей з дев’яти населених пунктів Донеччини.

Також ми повідомляли, що в 12 населених пунктах Донецької області не залишилось жодної дитини.