Російські окупаційні війська знову обстріляли теплоелектростанцію у прифронтовій області. Про це повідомляють у Міністерстві енергетики України.

«Вдень 8 грудня російські терористи знову обстріляли одну з теплових електростанцій у прифронтовому регіоні. Обстріл було здійснено по території станції. Після огляду виявлено пошкодження обладнання», – йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Міненерго, через обстріли, які відбулися раніше, на цій же станції зупинили роботу три енергоблоки. Це негативно вплинуло на ситуацію в енергосистемі в цілому – зафіксовано дефіцит.

«Наразі триває огляд території станції для виявлення інших пошкоджень. Персонал не постраждав», – повідомляють у міністерстві.

Окрім обстрілів, причиною дефіциту в енергосистемі стало зростання споживання через зниження температури повітря. Щоб зберегти необхідний для безпечної роботи енергосистеми баланс, Диспетчерський центр «Укренерго»  застосував аварійну допомогу з Румунії та Польщі.

«Нагадаємо, що аварійна допомога  є екстреним і досить дорогим, негарантованим заходом для подолання проблеми», – наголошують у НЕК «Укренерго» та просять українців ощадливо споживати електроенергію.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що окупанти обстрілюють одну з прифронтових електростанцій ДТЕК.