З настанням теплого періоду фахівці КП «Покровськводоканал» пришвидшили роботи із заміни аварійних та найбільш зношених ділянок водопровідної мережі. Цього тижня роботи велися в центрі Покровська. Про це повідомив головний інженер КП «Покровськводоканал» Максим Вакуленко.

«Завдяки черговій допомозі від наших постійних партнерів – гуманітарної організації «Актед», яка надала трубу і всі необхідні матеріали, триває заміна зношених сталевих труб на нові поліетиленові загальною протяжністю 550 метрів», – розповів Максим Вакуленко.

Роботи міськводоканалу на цій ділянці були пов’язані з певними складнощами. Зокрема треба було врахувати наявність підземних комунікацій: електричних мереж, газопроводу, ліній зв’язку. За словами Максима Вакуленка, під проїжджою частиною трубу прокладали із застосуванням безтраншейної підземної проходки, без пошкодження твердого покриття.

Після укладання труб комунальники виконали комплекс завершальних робіт.

«Наша бригада виконує роботи з благоустрою під час прокладання водопровідних та каналізаційних труб. Облаштовуємо нові залізобетонні колодязі для полегшення виконання робіт водоканалу в подальшому. Це благоустрій для міста – щоб було і зручно, і красиво», – каже майстер з благоустрою КП «Покровськводоканал» Сергій Безуглий.

Підприємство має плани щодо подальшого покращення водопровідної мережі громади, які в теплу пору року будуть активно втілюватися в життя.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську ліквідували аварію на водопровідній мережі, яка сталася внаслідок обстрілу.