200 саджанців туї східної вже готові до висадки і незабаром будуть прикрашати Покровськ. Ці рослини виростили працівники дільниці «Зелене господарство» КП «БКП», дбайливо наглядаючи за ними протягом усього періоду росту. Про це розповів начальник дільниці «Зелене господарство» Олег Ткаченко.

«Це невибаглива для нашої кліматичної зони рослина, вона добре росте в Донецькій області. Зараз – період висаджування дерев, чагарників, кущів», – розповів Олег Ткаченко.

За його словами, туї зростають повільно, живуть довго і будуть прикрасою ділянки в будь-яку пору року, відрізняючись лише яскравістю кольору. Вони світлолюбні і добре вписуються в ландшафт. Ці рослини зимо- та вітростійкі. Полюбляють вологу, проте достатньо легко переносять і посуху.

Олег Ткаченко додав, що рослини вже вийшли зі стану спокою і цілком годяться для подальшої висадки. Тож вже за декілька днів комунальники розпочнуть цей процес. З місцями, де висадять туї, вже визначились. Це березовий гай біля пам’ятника афганцям та територія біля меморіалу вздовж вулиці Захисників України.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що садівниця з Покровська дала поради щодо весняних робіт.