Телекомпанія «Орбіта» продовжує розповідати про роботу автоколон транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля».

Водії автоколони №3 активно сприяють процесу видобутку вугілля.

Робоче місце Олександра Беленка — салон своєї автівки. За кермом він близько 15 років. Каже, свою відповідальність відчуває завжди.

«Наша задача — довезти всіх цілими, неушкодженими, вчасно. Знайшов багато товаришів, друзів, які завжди прийдуть на допомогу. На роботі я відчуваю себе як в дома», — розповідає водій.

Щодо питань денного плану перевезень водії звертаються до начальника третьої автоколони Віталія Полубенцова, який обіймає цю посаду понад рік.

Раніше він працював заступником керівника автотранспортного цеху на Авдіївському коксохімічному заводі. Нині йому підпорядковані 39 транспортних засобів, серед яких як легкові автомобілі, так і спецтехніка.

«Це автокрани, паливозаправники, всі автомобілі, які забезпечують життєдіяльність шахти. 9 вантажних автівок, перевозимо вантаж по ділянках та відділах шахти», - пояснює Віталій Полубенцов.

Обслуговують їх близько 80 працівників: водії, механіки, диспетчери. Кожен має своє коло завдань та чіткі обов’язки. Віталій Полубенцов каже, у своєму штаті має пунктуальних працівників, які особливо вирізняються терплячістю і працелюбністю.

«Водії - хлопці надійні. На них можна покластися. Виконують свої обов'язки у повному об'ємі, намагаються не підводити», - зазначив начальник автоколони №3.

Автоколона №5, яка відповідає за перевезення представників адміністрації всіх підприємств Покровської вугільної групи, має у розпорядженні близько 50 транспортних засобів. Начальник автоколони №5 транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» Вадим Мікула у структурному підрозділі з 1992 року. Каже, робота вимагає витримки та дисциплінованості.

«Окрім легкового транспорту є ГАЗелі вантажно-пасажирські, які працюють в цілодобовому режимі, 1 та 2 зміна. Фактично кожен день на лінії», - пояснює Вадим Мікула.

Водій Руслан Гусак каже, що дорога буває довгою, а тем для обговорення чимало, і відчувати пасажира також треба вміти. Але попередньо обов’язково слід впевнитися у справності транспортного засобу.

«Щоб перед виїздом був заправлений бак, рівень масла був у нормі, машина чиста. Тоді можна їхати. Головне - вміння десь помовчати, десь підтримати розмову», - розповідає Руслан.

У навичках своїх співробітників Вадим Мікула не сумнівається. Розповідає, що тут всі працюють на результат, однією командою. Із підлеглими вибудував максимально довірливі стосунки.

«Начальник у нас гарний, до нього можна завжди звернутись, він завжди допоможе, не відмовить. Можна подзвонити вранці, якщо щось сталось. Незалежно від свого настрою, він завжди допомагає», - ділиться Руслан Гусак.

Робота транспортної дирекції – це частина довгого ланцюжка, без якої не буде великого вугілля. Машини постійно у русі – виробничий процес не зупиняється навіть вночі. Цих людей об’єднує непідробне захоплення технікою і для них прийдешній День автомобіліста – свято дійсно важливе.

«Хочу побажати своїм колегам рівних доріг та ввічливих інспекторів. А також, найбільше бажання, щоб наступив мир», - додав водій Олександр Беленко.

Детальніше про роботу автоколон транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» - в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про робочі будні співробітників автоколони №2.