Вадим Ліфаренко, провідний інспектор ДСНС, потрапив до епіцентру вибуху 7 серпня, коли допомагав постраждалим. Зараз він потребує реабілітації.

Деталі повідомив сам Вадим Ліфаренко

«Я рятував дітей, а потім пролунав вибух і мене осколками побило. Ліва сторона паралізована, бо осколками побило праву частину голови», - розповів Вадим Ліфаренко.

Першу медичну допомогу пану Вадиму надавали покровські лікарі, але поранення були надважкими. За словами дружини Світлани Ліфаренко, вночі 8 серпня його перевезли до лікарні імені Мечникова, що у Дніпрі.

«Йому зробили дві унікальні операції, навіть у Києві їх відмітили. З такими пораненнями, сказали, люди не живуть. Черепно-мозкове поранення з осколками. Перша операція — видалили осколки, вони саме усередині були й стирчали із мозку. Просвітили — виявили ще один, був глибоко. Дякую нейрохірургу, який здійснив таке диво», — пригадує пані Світлана.

До 19 серпня чоловік перебував у реанімації. І ось вже понад місяць він перебуває в обласному медичному закладі Івано-Франківська. Дружина каже, позитивна динаміка є, рани поступово загоюються.

«Добре працює права сторона, тільки ліва паралізована. Є невеликі успіхи — рухає лівою ногою. Коли ходить, може її викинути, але стати на ногу ще не може. Але верхня частина тулуба не підіймається. Така ситуація», — розповідає Світлана Ліфаренко.

Відновлення займе час, але родина Ліфаренків впевнена в своїх силах і готова до викликів. Вони стійко пережили понад два місяці труднощів і продовжуватимуть свою боротьбу. І будуть вдячні всім, хто їх підтримає.

КАРТКА ОЩАДБАНКУ 5167 8032 8593 8283

СВІТЛАНА ЛІФАРЕНКО

Детальніше про стан покровського героя Вадима Ліфаренка — в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про покровського гірника, який повернувся з фронту.