Учора близько 12 години ночі Мирноградська громада опинилася під ворожими обстрілами. Доволі гучні вибухи почули не лише мешканці міста, але й сусідніх населених пунктів. На місці обстрілу побувала знімальна група ТК «Орбіта».

Хоча поблизу місця прильоту чимало житлових будинків, обійшлося без постраждалих та жертв. Проте є пошкодження: зокрема в оселі пані Лідії потрощені вікна та стеля.

З самого ранку на місці прильотів працює техніка, фахівці розбирають завали і будівельне сміття.

«Орієнтовно 6 влучань. Є зруйновані та пошкоджені адмінбудівлі. Зараз працює комісія, встановлює руйнування приватних будинків. Їх мешканцям буде надана допомога. На місці працюють енергетики та рятувальники», – зазначив начальник Мирноградської МВА Юрій Ключка.

Унаслідок обстрілів без світла залишився центр Мирнограда, декілька вулиць та провулків і восьме селище. Не функціонують й деякі насосні станції. Фахівці ДТЕК намагаються якнайшвидше відновити електропостачання. Пункти незламності працюють у цілодобовому режимі, тож мешканці можуть звернутися туди за необхідністю.

Крім того, внаслідок обстрілу значно пошкоджено одне з вуглевидобувних підприємств. У шахті на момент прильоту перебувало 17 працівників. Станом на сьогоднішній вечір усіх було піднято на поверхню.

Також через обстріл виникла пожежа. Співробітники 9 державного пожежно-рятувального загону оперативно ліквідували займання легкових автомобілів та інших речей на території підприємства.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що сьогодні вночі росіяни обстріляли Мирноградську громаду шістьма ракетами С-300, було пошкоджено шахту і дві адмінбудівлі.