Грошові кошти в еквіваленті понад 820 тисяч гривень, вилучені в курахівських наркоділків, за клопотанням прокурорів арештовано та передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів. Про це повідомили у Донецькій обласній прокуратурі

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного збуту наркотичних засобів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307. КК України), правоохоронці вилучили 314 тисяч гривень, 9,6 тисяч доларів США та 3 тисячі євро.

«За даними слідства, у лютому 2023 року 42-річний чоловік організував разом із трьома товаришами наркобізнес на території міста Курахового. Один з учасників компанії доставляв метадон з Дніпропетровщини на Донеччину. Ще двоє місцевих займались збутом наркотичних засобів в межах населеного пункту», – йдеться у повідомлені прокуратури. 

Товар вони передавали особисто, виключно перевіреним клієнтам, а організатор контролював роботу партнерів та ділив між ними незаконно зароблені гроші.

У жовтні наркоділків було викрито, їх діяльність – припинено. Наразі вони перебувають під вартою.

Під час обшуків за місцями їх проживання та в транспортних засобах, окрім грошей, виявлено і вилучено наркотичні засоби та мобільні телефони.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що серед порушників ПДР у Покровську більше тих, які водять авто під впливом наркотиків, аніж після вживання алкоголю.