За 2023 рік покровські лікарі провели 3134 операції, 101 з яких була пов'язана з травмами від обстрілів. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

За інформацією відділу охорони здоров’я, у 2023 році було прийнято 378 249 пацієнтів, серед яких 112 104 особи – на первинному рівні та 266 145 – на вторинному. За допомогою до місцевих лікарів звертаються і внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток у Покровській громаді. Так, протягом року послугами покровських медиків скористались понад 5 тисяч ВПО. 

«Лише кількість пролікованих в стаціонарі за цей рік склала понад 10 тисяч осіб. Наші медики провели 3134 операцій, 101 з них – внаслідок обстрілів. Ми маємо вже відпрацьований механізм роботи лікарів під час надзвичайних ситуацій. Іноді після обстрілів люди потрапляють у вкрай важкому стані, тому можна сказати, що їх повертають до життя в стінах покровських лікарень», – зауважив начальник відділу охорони здоров’я Олександр Овчаренко.

Крім того, у перинатальному центрі Покровська, який на сьогодні є єдиним в регіоні, створюють умови для появи на світ новонароджених мешканців громади. У поточному році на світ з'явилось 650 немовлят. 

Загалом у громаді працює 23 медичних заклади: 4 лікарні, 9 амбулаторій та 10 медичних пунктів тимчасового базування. 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у перинатальному центрі Покровська допомагають жертвам домашнього насильства.